Hlavní strana Druhy vysavačů Recenze Testy Články Značky Kontakt FORUM-Diskuse
Hlavní strana > Články > Prašnost vysavače

5 let prodloužená záruka na vysavače

Vyhněte se riziku poškozeného motoru po záruční době

Prodloužená záruka 5 let na vysavačeNa vysavače se vztahuje podle zákona jako na všechny ostatní spotřebiče dvouletá záruční doba. Někteří výrobci nebo také i prodejci vychází lidem vstříc a ve snaze přitáhnout nové zákazníky nabízejí takzvanou prodlouženou záruku. Ta se může týkat celého vysavače, nebo jen (a to častěji) jeho části, např. motoru.

ETA - kampaň Prodlužka - prodloužení záruky

Společnost ETA nabízí od května 2012 prodlouženou záruku na 3 - 10 let, podle typu spotřebiče. Seznam spotřebičů a délka záruky je na jejich webu Prodlužka, kde si můžete ověřit, vztahuje-li se tato prodloužená záruka na váš vybraný vysavač.

10-letá záruka je podle tohoto seznamu pouze na kuchyňské spotřebiče, pro vysavače nabízí 3 - 5 let a to pouze prodlouženou záruku na motor.

Prodlouženou záruku lze snadno získat, když se do 30. dnů od zakoupení vysavače zaregistrujete na stránce Eta.

Zelmer - záruka 4 roky na většinu vysavačů

Další značkový výrobce nabízí jednotnou prodlouženou záruční dobu na většinu vysavačů 4 roky, a to už od roku 2008. Na svém webu píše o podmínkách této záruky následující:

Na výrobky typu:
vysavače modelové řady Solaris, Solaris Twix, Jupiter, Syrius, Wodnik Trio, Wodnik Quatro, Aquario, AQUAWELT, AQUOS se vztahuje 48-měsíční záruční lhůta - kromě příslušenství, elektrohubic a turbohubic (na příslušenství, elektrohubice a turbohubice se vztahuje 24-měsíční záruka) ode dne prodeje spotřebiteli. 

Je to tedy čtyřletá záruka na celé tělo vysavače - kromě příslušenství.

Prodlouženou záruku vám může nabídnout i obchod

Další známí výrobci prodlouženou záruku nenabízí, ovšem můžete ji získat, pokud si vyberete prodejnu, kde vám prodlouženou záruku zajistí. Někdy zdarma, někdy si připlatíte. Ptejte se tedy na možnosti prodloužené záruky už předem při výběru vysavače.

Např. řetězec Datart nabízí na všechny prodávané vysavače prodlouženou tříletou záruku, prodloužení je zdarma.

Eshop Kamennyobchod.cz nabízí zase prodloužení záruky za příplatek a můžete si vybrat délku záruky - prodloužení o 1 - 3 roky za cca 400 - 700 Kč.

U dražších vysavačů mít 5-letou záruku za 700 Kč navíc - to už stojí za zvážení. V loňském roce se nám spálil po 5-6 letech motor na Miele vysavači - v servise řekli, že nový motor stojí 4000 Kč! Volili jsme tedy rovnou nákup nového vysavače, který stál jen o málo víc.

Pamatujte si, že náhradní díly po záruční době mohou mnohokrát převýšit příplatek za prodloužení záruční doby.

 


Články

Aktuality

22.11. Prodloužená záruka na vysavače až 5 let - jak a kde ji nabízí

9.11. Recenze vysavače Karcher - model určený pro domácnost VC 6300

16.4. Recenze na skutečně funkční bezsáčkový vysavač vyšší kategorie Philips FC 9264/01

15.11. Rozdíl mezi vysavačem Miele S4211 a novějším modelem S4212

22.10. Měření schopnosti zadržovat prach laserovým snímačem, výsledky zde


Vaše příběhy

Příběhy, které se vám staly a které se točí kolem vysavače. Ty s dobrým koncem i hlavně ty méně úšpěšné, které mohou být varováním pro ostatní.


Feed RSS kanál - nejnovější příspěvky z našeho Fóra do Vaší čtečky RSS



Z webu Vysavače ...
Nejčtenější strany